Riikan vuosi Laavulla

Riikan vuosi Laavulla

Laavu on rekrytoinut uusia asiantuntijoita tiimiinsä tasaiseen tahtiin. Viime marraskuussa saimme vahvistuksemme
Riikan, ja hänellä tuli juuri täyteen ensimmäinen vuosi Laavulla. Tämän kunniaksi halusimme kertoa tarkemmin siitä, minkälainen Riikan ensimmäinen vuosi Laavulla on ollut ja minkälaisia töitä siihen on mahtunut:

“Vuoteen on mahtunut reilusti toistakymmentä asiakasprojektia, joissa olen ollut mukana erilaisissa rooleissa, milloin isommissa, milloin pienemmissä. Työstäni iso osa on asiakasvaatimusten määrittelyä yhdessä asiakkaan kanssa sekä niiden toteuttamista, joka tarkoittaa yleensä koodaamista. Tässä työssä pääsee työskentelemään paljon asiakasrajapinnassa.

Laavun asiakaskunta on hyvin laaja-alainen ja monitoimialaisuus näkyy työssä samanaikaisesti rikkautena ja haasteena toteutusten ollessa hyvin eri tyyppisiä. Työssä pääsee näkemään eri toimialojen ominaispiirteitä ja substanssialueet asiakkaiden välillä ovat hyvin erilaisia. Eri yritysten kanssa työskentelyssä pääsee myös näkemään miten yritysten tietojärjestelmät toimivat ja minkälaisia järjestelmiä ylipäätänsä on käytössä. Integraatioita tehdessä pääsee perehtymään laajasti muihinkin järjestelmiin, mikä laajentaa samalla omaa osaamista. Työ itsessään saattaa sisältää paljonkin koodaamista, mutta toimintakentän ollessa näinkin laaja toimintaympäristö monipuolistuu todella paljon.

Laavulla on ollut mukava työskennellä, sillä asioita ei tarvitse tehdä koskaan yksin, vaan olet aina osa jotakin tiimiä. Vertaistukea projekteihin on helppo saada joko sisäisesti tai tarvittaessa voi kääntyä M-Filesin puoleen. Ensimmäinen vuosi Laavulla on mennyt todella nopeasti ja vuoden aikana kehitystä ja oppimista on tapahtunut valtavasti. Ihmiset täällä ovat ystävällisiä ja on ollut turvallinen olo kehittyä omassa työssään. Koen myös, että aikaisempi koulutukseni, joka ei ole puhtaasti tietotekninen, antaa laaja-alaisempaa ymmärrystä aiempien työtehtävien painottuessa eri aiheisiin.

Konsulttina työskentely oli minulle verrattain uutta ja sovellus- ja ratkaisukehittämisestä minulla on ollut hyvä ymmärrys, mutta käytännön koodaustyötä olen tehnyt vähemmän ennen Laavulle tuloa. Vuosi täällä on kuitenkin mahdollistanut kehityskaaren, jossa perustason ymmärrys on saanut kehittyä laajemmaksi asiantuntijuudeksi. Hyvät perustaidot ovat jalostuneet ja niitä on päässyt hyödyntämään käytännössä. Mielestäni tässä työssä täytyy olla ennakkoluuloton ja rohkea, sillä työskentelemme niin monialaisten asiakkaiden kanssa.”

Laavun rekrytoinnit jatkuvat myös kevään aikana ja tulemme osallistumaan mm. Tuuni- ja Pesti-päiville. Tarkemmat tiedot kevään aikana avautuvista paikoista tulevat myös nettisivuille, pysykää kuulolla!